marți, 11 iunie 2024

Renault Arkana – descoperă noile tehnologii care au impresionat conducătorii auto

Share

Renault Arkana – descoperă noile tehnologii care au impresionat conducătorii auto

Renault Arkana este un model de mașină crossover coupe care s-a făcut remarcat prin designul inovator, impresionând cu linii fluide, elegante, ce adaugă un plus de stil și aerodinamică acestui vehicul compact. Se poate spune astfel că Arkana vine cu un mix reușit între aspectul sportiv specific unui coupe și versatilitatea mașinilor crossover, făcând astfel n compromis ideal între estetică și funcționalitate.  În plus, vehiculul oferă și o gamă de motorizări eficiente, bazate pe tehnologii avansate, adresându-se acelor persoane care sunt în căutarea unui automobil ideal pentru mediul urban, dar care să se distingă prin performanțe.

Renault Arkana preț – cum variază costurile în funcție de modelul ales?

Prețurile pentru modelele Arkana variază ținând cont de echiparea mașinilor și de pachetul de opțiuni inclus. În general, prețul de bază începe de la 20.000 de euro, iar pentru modelele mai avansate, care au și o echipare mai performantă, prețurile vor crește proporțional cu complexitatea vehiculului.

Totodată, trebuie menționat și faptul că prețurile pot fluctua în timpul promoțiilor și în perioadele speciale din an, așa cum se întâmplă spre exemplu de Black Friday, când marile companii vin cu oferte speciale.

Renault Arkana – variante și motorizări

Renault Arkana poate fi achiziționat cu numeroase opțiuni de motorizare și cu echipamente variate, astfel încât să se potrivească preferințelor clienților. Cele mai comune modele de Renault Arkana și specificațiile acestora sunt:

 • Renault Arkana Zen:
  • Motorizare pe benzina TCe 140: Motorul are o putere de 140 CP, fiin disponibil atât cu o cutie de viteze manuală, cât și cu o cutie EDC – automată cu dublu ambreiaj – din care poți alege varianta potrivită pentru tine.
  • Motorizare diesel Blue dCi 115: Motorul are o putere de 115CP, fiind disponibil la fel ca și cel anterior cu o cutie de viteză manuală sau EDC.
 • Renault Arkana Intens: Această variantă oferă tot un motor de 140 cai putere, la fel ca și varianta Zen, însă opțiunile de echipare sunt mai bogate, iar caracteristicile tehnologice sunt avansate.
 • Renault Arkana R.S. Line: Vine cu un motor de benzină TCE 140, tot cu 140 de cai putere, însă are un aspect mult mai sportiv, iar elementele de design sunt definitorii pentru modelele R.S. Line.
 • Renault Arkana E-Tech Hybrid: Acest model utilizează o combinație între motorul pe benzină și cel electric, oferind astfel un plus de eficiență în ceea ce privește consumul de combustibil. Specificațiile exacte pentru acest model, la fel ca și pentru celelalte, pot varia în funcție de opțiunile cumpărătorului.
 • Renault Arkana E-Tech Hybrid R.S. Line: Este o versiune hibridă care include elemente de design și dotări specifice modelelor sport din gama R.S. Line pentru a oferi o experiență mult mai dinamică la volan.

Renault Arkana Hybrid – caracteristici și avantaje

Renault Arkana Hybrid - caracteristici și avantaje

Sursa foto

Renault Arkana Hybrid (sau E-Tech Hybrid) reprezintă o variantă care include tehnologie hibridă cu scopul de a oferi mai multe avantaje unice și interesante acestui vehicul. Printre cele mai importante avantaje ale modelelor hibrid pot fi enumerate următoarele:

 • Mașinile sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie: Printre principalele avantaje ale mașinilor hibrid, se numără eficiența energetică. Arkana Hybrid are un sistem de propulsie hibrid care îmbină motorul clasic pe benzină cu cel electric pentru a reduce consumul de carburant, dar și emisiile de dioxid de carbon. Se poate spune că acest vehicul este mult mai prietenos cu mediul decât variantele clasice.
 • Renault Arkana Hybrid se conduce silențios: Datorită motorului electric, acest vehicul poate fi condus doar pe curent la viteze mici, ceea ce face ca experiența să fie mai silențioasă, îmbunătățind astfel confortul pasagerilor și reducând poluarea fonică.
 • Varianta hibrid contribuie la diminuarea consumului de carburant: Pentru că există posibilitatea de a folosi motorul electric în situații specific, acest vehicul consumă semnificativ mai puțin combustibil decât unul clasic, acesta fiind un mare avantaj pentru cei care călătoresc des prin oraș sau au mereu drumuri scurte.
 • Nivelul de performanță este îmbunătățit: Datorită motorului electric ce furnizează instantaneu cuplu, accelerarea are loc mai lin și mai rapid, ceea ce oferă o experiență de conducere mai plăcută.  
 • Mașina este dotată cu echipamente performante: Modelele Arkana Hybrid sunt echipate cu tehnologii avansate, având inclusiv sisteme speciale de asistență la conducere. La toate acestea se adaugă și zona de infotainment modern, precum și caracteristicile de siguranță performante, cum ar fi asistența la menținerea benzii, frânarea de urgență, controlul adaptiv și controlul încrucișat.
 • Sunt reduse emisiile de dioxid de carbon: Deoarece este redus consumul de carburant prin folosirea motorului electric, Renault Arkana Hybrid are emisii reduse CO2, ajutând astfel la protejarea mediului

Renault Arkana – interior

Interiorul vehiculului a fost conceput special cu scopul de a oferi atât șoferului cât și pasagerilor confort, funcționalitate și un aspect modern elegant. Principalele caracteristici ale interiorului de Renault Arkana sunt:

 • Design modern și interesant: Încă de la început, vei fi surprins de interiorul modern și elegant, cu materiale de calitate și detalii atent studiate. Panoul de bord este realizat din materiale premium, cu un desing centrat pe noile trenduri, care completează perfect imaginea generală a vehiculului.
 • Un interior încăpător: Renault Arkana oferă un spațiu generos în interior, atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Având un ampatament mai lung comparativ cu majoritatea mașinilor din aceeași clasă, Arkana oferă spațiu confortabil pentru pasagerii din spate și un portbagaj generos pentru cumpărături și bagaje.
 • Un sistem modern de infotainment: Această mașină este echipată cu un sistem modern de infotainment care oferă un ecran generos, tactil, montat pe consola centrală. Cu ajutorul acestui sistem poți folosi funcțiile de conectivitate, cum ar fi Apple CarPlay și Android Auto, cu scopul de a te conecta ușor la telefonul tău smart pentru a accesa aplicațiile de care ai nevoie.
 • Mai multe comenzi utile pe volan: Cu scopul de a facilita accesul la toate funcțiile mașinii și pentru a rămâne concentrat pe drum, Arkana ar comenzi pe volan pentru cruise control, sistemul audio și alte funcții care îți vor fi utile pe viitor.
 • Interior proiectate cu materiale de calitate: Pentru a realiza interiorul de la renault Arkana  au fost folosite materiale premium. Anumite modele pot avea tapițerie din piele sau din alte materiale de calitate, ceea ce va contribui la confortul pasagerilor și la aspectul rafinat al interiorului.
 • Lumini ambientale special concepute pentru confort: Toate modelele au iluminare ambientală, pentru a te ajuta să construiești o atmosferă plăcută și caldă în interiorul mașinii. De asemenea, pe unele modele poți inclusiv să schimbi culorile și să obții efecte de iluminare speciale.
 • Interiorul este proiectat pentru confort: Toate detaliile din interiorul acestor vehicule sunt special concepute pentru a asigura confort. Scaunele au fost astfel proiectate încât să permită o poziție cât mai naturală, astfel încât pasagerii să se simtă bine chiar și pe trasee mai lungi, când trebuie să stea mult timp așezați. Totodată, spațiul pentru picioare și pentru cap Scaunele sunt concepute pentru a oferi confort pe durata călătoriilor lungi. De asemenea, spațiul pentru picioare și cap este generos, în timp ce pasagerii din spate au suficient loc să se miște în voie.
 • Compartimentare adecvată și spații de stocare: Renault Arkana este echipat cu numeroase spații de stocare, astfel încât să te poți organiza foarte bine atunci când folosești mașina. Ai la dispoziție inclusiv suporturi pentru pahare și compartimente de telefon, alături de alte astfel de facilități.

Renault Arkana – tehnologii moderne incluse

Renault Arkana vine cu numeroase tehnologii moderne incluse, ceea ce face ca acest vehicul să fie preferat de numeroase persoane care caută calitate și inovație:

 • Un sistem multimedia cu funcționalități avansate: Mașina este dotată cu un sistem de infotainment modern, care are ecran tactil și vine cu un ecran suficient de încăpător pentru a fi vizibil și ușor de utilizat. Printre funcționalitățile pe care acest sistem le include se numără GPS-ul, conectivitatea Bluetooth, Apple CarPlay și Android Auto, ceea ce îți va permite să te conectezi foarte simplu la telefon și să folosești aplicațiile preferate.
 • Un sistem  avansat de asistență la conducere care facilitează siguranța: Anumite modele de Renault Arkana vin echipate cu un sistem avansat de asistență la conducere, oferind astfel un sprijin considerabil șoferului în timpul călătoriilor. Printre cele mai importante funcții putem enumera avertizarea la schimbarea benzii, asistență tehnică la menținerea benzii, recunoașterea semnelor de circulație și multe altele.
 • O cameră video pentru mersul înapoi:  Multe dintre modelele de Renault Arkana au și o cameră video pentru mers înapoi inclusă. Aceasta facilitează parcarea și manevre în spațiile strâmte.
 • Un sistem de sunet premium pentru relaxare la volan: Anumite modele și niveluri de echipare pot să ofere un sistem de sunet premium, care îți va oferi o calitate audio înaltă pentru acele zile în care vrei să te relaxezi în timp ce conduci.  
 • Pornire și acces în vehicul fără chei: Numeroase modele de Arkana au un sistem care permite accesul și pornrea fără cheie. Astfel, vei putea să intri în mașină și să o pornești fără să fie nevoie să scoți cheile din buzunar.
 • Un sistem de conectivitate la internet: Anumite modele oferă și conectivitate la internet, astfel încât atunci când conduci să poți accesa anumite servicii online sau chiar să faci actualizări de software direct din interiorul mașinii.
 • Un sistem de control vocal care va facilita utilizarea vehiculului: Cu ajutorul sistemului de control vocal, vei putea să controlezi toate funcțiile mașinii și să obții informații pe baza unor comenzi simple pe care trebuie doar să le rostești.

Cum diferă noul Renault Arkana de modelele anterioare?

Cum diferă noul Renault Arkana de modelele anterioare?

Sursa foto

 • Exteriorul este mai elegant și mai interesant: Noul Arkana are un design specific crossover-ului coupe, îmbinând astfel elementele sport cu cele de crossover. Comparativ cu modelele anterioare, nou design este mai inovator.
 • Noile modele au dimensiuni mai mari: Noul Arkana este mai lung comparativ cu celelalte modele de Renault din aceeași clasă, iar acest lucru implică faptul că vei avea mai mult spațiu la interior și o capacitate mult mai mare în portbagaj.
 • Dotări moderne și tehnologii de ultimă generație: Noile modele de Renault Arkana au tehnologii moderne de infotainment și includ, așa cum am menționat anterior, sisteme de asistență în timpul conducerii și opțiuni cu propulsie hibridă, acestea nefiind disponibile pe modelele mai vechi.
 • Sisteme de siguranță concepute cu foarte mare atenție: Vehiculele noi au numeroase opțiuni în ceea ce privește siguranța la volan. Cele mai importante sunt sistemul de asistență pentru menținerea benzii, sistemul de frânare de urgență automat, recunoașterea semnelor de circulație și alte astfel de detalii care te vor ajuta în timpul deplasării.
 • Mai multe opțiuni pentru cumpărători în ceea ce privește motorizarea: Noile modele de Arkana pot să fie echipate cu opțiuni de motorizare hibridă, acestea fiind mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și al emisiilor de CO2 comparativ cu anumite modele anterioare care folosesc doar diesel sau benzină.

Renault Arkana – tehnologii pentru siguranță

Așa cum am menționat anterior, noile modele de Renault Arkana sunt echipate cu sisteme de siguranță avansate. Cele mai importante dintre acestea vor fi prezentate în continuare, pentru a înțelege modul în care producătorul Renault a gestionat un aspect important și anume siguranța în timpul deplasării:

 • Un sistem care te avertizează când părăsești banda: Cu ajutorul tehnologiei moderne, vei fi avertizat atunci când părăsești banda de circulație fără semnalizare. Acest sistem poate în anumite situații și variante de echipare să redreseze ușor mașina pentru a o păstra pe banda corectă.
 • Frânarea de urgență este automatizată: Cu ajutorul acestui sistem vor fi detectate obstacolele ce pot apărea în fața mașinii, iar atunci când este necesar, sistemul va iniția frânarea de urgență automată astfel încât să evită impactul.
 • Controlul electronic al stabilității (ESC): Acest sistem te va ajuta să menții stablitatea mașinii atunci când virezi sau dacă aderența este diminuată. Tot ESC este cel care poate să prevină supravirarea, respectiv subvirarea, pentru ca mașina să rămână pe o traiectorie corectă.
 • Un sistem care permite controlul adaptiv al viteze: Cu ajutorul acestor tehnologii mașina poate păstra o viteză constantă, adaptându-se în același timp la traficul din față. Totodată, sistemul permite reglarea automată a vitezei pentru a menține distanța sigură între mașină și următorul vehicul de pe șosea.
 • Un sistem care recunoaște semnele de circulație: Renault Arkana poate veni cu un sistem care va identifica semnele de circulație pentru ca șoferul să fie tot timpul informat cu privire la limita de viteză specifică anumitei zone și la alte reguli de circulație ce pot fi impuse de indicatoare.
 • Mai multe tipuri de airbag-uri: Noile modele de Renault Arkana au mai multe tipuri de airbag-uri astfel încât toți cei aflați în mașină să fie protejați în cazul unei coliziuni.
 • Monitorizarea presiunii în anvelope: Acest sistem se va dovedi foarte util deoarece are rolul de a detecta scăderea presiunii și de a avertiza șoferul cu privire la modificările apărute, astfel încât să poți preveni deteriorarea cauciucurilor și pentru a rămâne în siguranță în timpul deplasării.

Noile modele de Renault Arkana sunt opțiuni atractive pentru persoanele care își doresc un vehicul care să aibă un design modern, mai multe opțiuni de motorizare eficiente și tehnologii avansate, la un preț rezonabil. Interiorul spațios, dotările tehnologice moderne și sistemele de siguranță de ultimă generație, fac ca acest model de crossover coupe să fie o mașină echilibrată, apreciată inclusiv de pretențioși. Arkana se distinge de alte mașini similare prin versatilitate, fiind potrivită atât pentru oraș cât și pentru călătoriile lungi.

Citește mai mult

Alte articole